• Вы находитесь здесь:

  • Главная
  • Новини
  • В Багатянському ЗЗСО відбувся «День кар’єри»

В Багатянському ЗЗСО відбувся «День кар’єри»

2021-11-24

/Files/images/260745358_978483929422843_5449118200889028618_n.jpg

В Багатянському ЗЗСО відбувся «День кар’єри»

23 листопада 2021 року в Багатянському ЗЗСО пройшов день профорієнтації, який мав за мету допомогти майбутнім випускникам у професійному самовизначенні. Фахівець Служби зайнятості Лариса Василівна Степаненко ознайомила учнів 9,11 класів з розмаїттям професій, потребами ринку праці, основними кроками правильного вибору професії. На онлайн-конференції обговорили питання, як обрати професію з розумом та презентували можливості професійної освіти, яку можна отримати в Ізмаїлі.
Під час онлайн зустрічі учні отримали професійну допомогу та консультацію. Лариса Василівна не лише розповіла про сучасний стан ринку праці в Одеському регіоні, професії, які користуються найбільшим попитом, й про можливість безкоштовно отримати всім бажаючим за сприянням Служби зайнятості робітничі професії для майбутнього працевлаштування, а й дала поради стосовно вибору місця навчання та фаху.
Провівши бесіду з учнями , Лариса Василівна запросила всіх бажаючих відвідати Центр зайнятості з метою пройти тестування професійного самовизначення та схильності до тієї чи іншої спеціальності.
До обговорення питань з профорієнтації випускників було залучено представників професійних навчальних закладів міста. Дуже цікавою була презентація представників ДПТНЗ «Ізмаїльського вищого професійно-технічного училища» Вікторії Іванівни Зорічевої та Валерія Павловича Плетньова , які розповіли про переваги навчання в цьому закладі, провели онлайн-екскурсію закладом. Учні дізналися про професії , які дуже популярні сьогодні на ринку праці : кухар, кондитер, електрогазозварник та інші, які можна отримати в цьому закладі.
Такі зустрічі, безперечно, залишають слід у свідомості, а фахівці Служби зайнятості доводять, що в профорієнтаційній роботі зі школярами дуже важливо спрямувати молодь на реалізацію індивідуальних здібностей, а при виборі майбутньої професії враховувати вимоги сучасного ринку праці.
Практичний психолог Пінтійська Н.Г.
Кол-во просмотров: 21

Комментарии