• Вы находитесь здесь:

  • Главная
  • Новини
  • «Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні» (вшанування пам’яті героїв-земляків)

«Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні» (вшанування пам’яті героїв-земляків)

2014-10-28

/Files/images/SAM_1478.JPG

28 жовтня 2014 року – 70 років визволення України від фашистських загарбників. Ця дата залишиться найвеличнішим спомином у серці кожної людини, адже саме Україна зазнала найбільших жертв і руйнувань у жахливій Другій світовій війні.

У 1944 році з села Багате на фронт пішли 87 чоловік, 51 із них нагороджено бойовими нагородами та медалями. 38 чоловік загинули на фронтах. На їх честь встановлено пам’ятник.

Учні Багатянської школи вшанували пам'ять наших односельців, що загинули в роки Великої Вітчизняної війни. Школярі приносять квіти до пам’ятника в святкові дні і будні. 28 жовтня учні 7-го класу теж прийшли віддати данину пам’яті героям-землякам. Стойкова Дар’я, Телеуця Жанна, Прокурор Лілія показали однокласникам імена своїх прадідів на пам’ятних дошках.

У 7-му класі Багатянської ЗОШ 28 жовтня відбувся урок мужності «Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні», а в 11 класі – конференція «Від Дунаю до Берліна крокував солдат».

Ці заходи було спрямовано на розвиток патріотичних почуттів, виховання пошани до історичної пам’яті та привернення уваги до ювілейної дати - звільнення України від фашистської Німеччини. Діти з цікавістю слухали виступи учнів та повідомлення про Героїв Великої Вітчизняної війни та визволення України від окупантів.

І хоч далеко відійшли воєнні роки, але вдячні нащадки пам'ятають про тих, хто відстояв для них мирне небо, щасливі дні і радісне дитинство.


Кол-во просмотров: 301

Комментарии