• Вы находитесь здесь:

  • Главная
  • Новини
  • Всеукраїнський урок до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Всеукраїнський урок до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

2022-05-18

Всеукраїнський урок до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу
Повномасштабна агресія Росії проти України триває вже два з половиною місяці. Утім, важливо пам’ятати, що насправді агресія почалася ще 2014 року – з моменту окупації російськими військами Кримського півострову, унаслідок чого багато кримських татар(ок) та українців/ок зазнали переслідувань або вимушені були полишити свої домівки.
На жаль, в історії кримськотатарського народу 2014 рік не був першою подібною трагедією. 1944 року їм уже довелося пережити депортацію, коли майже 200 тисяч людей втратили свій дім, а ще тисячі – загинули.
18 травня в Україні роковини Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Тому в Багатянському закладі загальної середньої освіти вчителями історії Геновою Н.Г. та Лупу А.П. були проведені уроки історичної пам’яті в 10 та 9-их класах «Боротьба за повернення на Батьківщину», виховна година в 7-б класі «Трагедія кримськотатарського народу: документи та спогади очевидців», інформаційні патріотичні хвилини в 8-их класах «Трагедія кримськотатарського народу».
Історичну довідку та усю допоміжну літературу для підготовки уроків використали за матеріалами, розробленими Amnesty International в України, які можна зайти на відповідній сторінці Міністерства освіти і науки України за покликанням: «Інформаційні матеріали про депортацію кримськотатарського народу 1944 року» https://mon.gov.ua/.../informacijni-materiali-pro... (коротке покликання: https://bit.ly/3F91Ur6).
Найголовніше завдання сучасного покоління пам’ятати історію та вчитися на її помилках.
Педагог-організатор Юлія ДАМАСКІН
Кол-во просмотров: 18

Комментарии