• Вы находитесь здесь:

  • Главная
  • Новини
  • «Трагедія Крут: крізь призму минулого і сучасного»

«Трагедія Крут: крізь призму минулого і сучасного»

2022-01-28

«Трагедія Крут: крізь призму минулого і сучасного»

На Аскольдовій могилі
Поховали їх –
Тридцять мучнів українців,
Славних, молодих….
29 січня 104 – річниця бою під Крутами – подія, яка набула для українського народу символічного значення. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. В історії ця битва зовсім невеличка і не є зразком військового мистецтва. Але вона це – символ нескореного духу нашої нації.
З нагоди відзначення Дня пам’яті героїв Крут та в рамках тижня історії в Багатянському ЗЗСО були проведені відповідні тематичні заходи. Вчитель історії Лупу А.П. провела з учнями 9-б класу виховну годину на тему «Пам’ятаймо про Крути». Учні виступили з доповідями, продекламували вірш «На Аскольдовій могилі», співали гімн України та відповіли на запитання вікторини.
Вчитель історії Генова Н.Г. провела годину пам’яті з учнями 7- б класу «Крути – і сум, і біль, і вічна слава України».
Бібліотекарем школи Картелян Г.Г. була оформлена виставки літератури на тему «Згадаймо юність, що горіла в крутах».
Спільний інформаціний захід до дня пам’яті героїв Крут було проведено в бібліотеці школи класним керівником 8-б класу Георгицею К.М. та бібліотекарем школи Картелян Г.Г.
Проведення таких заходів дає можливість формувати в учнів почуття патріотизму, виховувати власну національну гідність, гордість засвою Батьківщину та повагу до історії українського народу. Нехай пам’ять про наших героїв, що загинули під Крутами, буде вічною. І нехай їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину…
Педагог-організатор Юлія ДАМАСКІН

Кол-во просмотров: 10

Комментарии