• Вы находитесь здесь:

  • Главная
  • Новини
  • Всеукраїнський тиждень права в Багатянському ЗЗСО

Всеукраїнський тиждень права в Багатянському ЗЗСО

2021-12-11

Всеукраїнський тиждень права в Багатянському ЗЗСО

Одним із завдань сучасної шкільної правової освіти є вміння учня
орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці правознавства просто неможливо, тому в школі щорічно проводиться тиждень права, який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи.
Основною метою тижня було:
- підвищити інтерес учнів до правознавства;
- розширити й поглибити знання та вміння учнів з даного предмету;
- реалізувати на практиці основні принципи особистісно - орієнтованого
підходу до навчання;
- створити сприятливі умови для виявлення знань та вмінь учнів у
нестандартних ігрових ситуаціях.
Всеукраїнський тиждень права сьогодні вже має статус державного, носить характер національної правової традиції та включає в себе цілу низку заходів, акцій, конкурсів.
Так, в рамках тижня, в Багатянському ЗЗСО були проведені заходи, спрямовані на забезпечення захисту прав дитини дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій. У школі були оформлені стенди, випущенні стіннівки «Правовий бюлетень», «Пам’ятка для учнів щодо профілактики правопорушень» пройшли конкурси малюнків на тему « Право дитини на сім’ю».
Цього року учні школи прийняли активну участь в щорічному районному конкурсі творчих робіт «Конвенція очима дітей».
Між учнями 10 класу вчителем історії та правознавства Геновою Н.Г. був проведений правовий турнір. Перемогу отримала команда «Феміда»
Протягом тижня по класах були проведені години спілкування на правову тематику. 7 грудня з членами учнівського самоврядування пройшла вікторина «Мої права і обов’язки». Учні дізналися, з якого віку, як і де підліток може захистити свої права та інтереси – самостійно або за допомогою законних представників.
Не маючи достатнього життєвого досвіду, підлітки іноді опиняються на межі скоєння злочину, і тоді врятувати людину від фатальної помилки може тільки знання законів.
У шкільній бібліотеці була організована виставка бібліотечної полички «Твоє право – твоя фортеця».
Вищезазначені заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства.
Робота по формування правових відносин продовжується і далі. Вона сприяє розширенню правових знань учнів, формує вміння співвідносити в життя норми моралі та прав, застосовувати правові знання в повсякденному житті.
Педагог-організатор Юлія ДАМАСКІН
Кол-во просмотров: 11

Комментарии