Відкрий серце для добра

2021-12-03

Відкрий серце для добра

3 грудня в Україні та світі відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю, проголошений у 1992 році Генеральною асамблеєю Організації Об’єднаних Націй з метою дотримання прав людини і участі інвалідів в житті суспільства. Відзначення цієї символічної дати дозволяє привернути увагу суспільства до проблем тих, хто став інвалідом від народження, в дитинстві чи під час дорослого життя. Це нагадування всім про обов'язок перед людьми з інвалідністю, що потребують захисту та підтримки. Люди з обмеженими можливостями – не просто категорія людей, це окремі життя, окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти і хто допомагає.
В рамках тижня «16 днів проти насилля» в Багатянському ЗЗСО класними керівниками (1-11 класів) були проведені виховні години: «Відкрий серце для добра», «Що означає бути людиною?», «Людина починається з добра», «Що значить бути добрим», «Твори добро, бо ти – людина», «Я вірю в силу доброти», «Добра людина – вихована людина», «Ти знаєш, що ти людина?», «Що ти можеш зробити для інших людей», «Ми живемо поряд з вами».
Соціальним педагогом Картелян О.В. та практичним психологом Пінтійською Н.Г. була проведена благодійна акція «Монетки -дітям», зібрані кошти були передані на допомогу онкохворим дітям.
Практичний психолог Пінтійська Н.Г. організувала в 9-а класі виховну годину, до якої запросили Кірчева Олександра, що розповів про роботу з людьми з вадами слуху та навіть навчив розуміти мову жестів.
Педагог-організатор Дамаскін Ю.А. запропонувала до перегляду та обговорення мультфільм «Подарунок», що було поширено на офіційному сайті школи та соціальних мережах школи, а також в групі шкільного самоврядування
В бібліотеці школи було оформлено виставку літератури «Добро починається з тебе», яку підготувала бібліотекар Картелян Г.Г.
Соціальним педагогом Картелян О.В. та практичним психологом Пінтійською Н.Г. були проведені уроки доброти на тему «Ми живемо поряд з вами», під час яких учні переглянули повчальні мультфільми «Про Діму», «Подарунок» обговорили їх. Деякі учні підготували доповідь на тему «Історія успіху Ніка Вуйчича. Жити без обмежень.»
Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров'я не лише 3 грудня, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть люди з інвалідністю і вони потребують допомоги і уваги.
Практичний психолог Неля ПІНТІЙСЬКА
Кол-во просмотров: 10

Комментарии