• Вы находитесь здесь:

  • Главная
  • Новини
  • Всесвітній день авіації та космонавтики

Всесвітній день авіації та космонавтики

2021-04-12

/Files/images/изображение_viber_2021-04-12_13-43-11лю.jpg

12 квітня відзначається Всесвітній день авіації та космонавтики

Свято відзначається за рішенням Міжнародної авіаційної федерації. 12 квітня 1961 року громадянин СРСР Юрій Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше у світі здійснив орбітальний політ навколо Землі, відкривши еру пілотуємих космічних польотів.

Цього ж дня світова громадськість відзначає і Міжнародний день польоту людини в космос. Рішення було ухвалене 7 квітня 2011 року на 65–ій сесії Генеральної Асамблеї ООН і було присвячено 50-й річниці першого польоту людини в космос.

В Україні сьогодні професійне свято тих, хто є дотичним до космонавтики – День працівників ракетно-космічної галузі України. Свято встановлене згідно з Указом Президента від 13 березня 1997 року.

Першим космонавтом незалежної України став Леонід Костянтинович Каденюк (28 січня 1951 р. – 31 січня 2018 р.) — український льотчик-випробувач 1-го класу, космонавт, генерал-майор авіації, перший і єдиний астронавт незалежної України, народний депутат України 4-го скликання, Народний Посол України, Герой України, Президент Аерокосмічного товариства України, радник Прем’єр-міністра України та Голови Державного космічного агентства України, Почесний доктор Чернівецького Національного університету імені Ю. Федьковича.

Саме завдяки Леоніду Каденюку на навколоземній орбіті вперше пролунав гімн незалежної України, був розгорнутий національний прапор та побував «Кобзар» Тараса Шевченка.

В Багатянському ЗЗСО напередодні цього дня були проведені ряд заходів. Вчителі початкових класів провели інтерактивні виховні години та за допомогою технічних засобів продемонстрували учням простори космосу, процес вильоту космонавтів за межі Землі.

Учні 3-а класу підготували паперові ракети галактики під керівництвом вчителя початкових класів Картелян С.С.

Учні 3-б класу під керівництвом Чілік М.П. підготували поробки «Білка та Стрілка в космосі».
Бібліотекар школи Картелян Г.Г. оформила виставку публікацій та літератури «12 квітня –Всесвітній день авації та космонавтики» .

Для учнів 5-11 класів, що працюють дистанційно, педагогом-організатором Дамаскін Ю.А. було підібрано для перегляду документальні відео, що розкивають історію авіації та космонавтики України та про секрети космосу,а також про визначних космонавтів ХХ-ХХІ століть.

https://www.youtube.com/watch?v=sV1l07hrXRM&ab_channel=24%D0%9A%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB

https://www.youtube.com/watch?v=sabI3Dyex7E&ab_channel=UATVChannel

https://www.youtube.com/watch?v=5pXvh-d60zI&ab_channel=StarMedia

Педагог-організатор Юлія Дамаскін

/Files/images/изображение_viber_2021-04-12_13-43-11оюр.jpg

/Files/images/изображение_viber_2021-04-12_13-48-35.jpg

Кол-во просмотров: 51

Комментарии