• Вы находитесь здесь:

  • Главная
  • Новини
  • Тиждень дитячої книги в Багатянському ЗЗСО

Тиждень дитячої книги в Багатянському ЗЗСО

2021-04-06

Кожна книжка – таємниця,

Кожна книжка – цілий світ,

Духу творчого скарбниця,

Серця квітнучого цвіт.

Олександр Олесь

Тиждень дитячої книги це свято, яке має давні традиції та набуло сьогодні особливого змісту для кожного учасника, адже в наш час інтенсивного розвитку інформаційних технологій та швидкого Інтернету, надзвичайно важливо зберегти в дітях любов до читання. Нічого не може замінити спілкування дитини зі справжньою книгою, а бібліотеки для дітей у сучасному світі залишаються чи не єдиним осередком дозвілля, де навчають дитину не просто читати, а систематично думати та аналізувати.

У теперішній час свято набуває особливого значення – допомагає дітям відчути радість спілкування з книгою, нагадує дорослим про значення друкованого слова у дитинстві, привертає увагу до проблем дитячого читання.

В шкільній бібліотеці Багатянського ЗЗСО з 29 березня по 02 квітня 2021 р. відбувся традиційний Всеукраїнський тиждень дитячого книги. Головною метою Тижня , що пройшов під гаслом «Книжки читай – успіху досягай!», було залучення учнів до читання, підвищення рівня їх читацької активності.

Протягом тижня до уваги дітей було представлено ряд заходів:

- Інформаційні хвилинки – «Цікаво про книги та бібліотеки»

- Акція «Подаруй сучасну українську книгу бібліотеці!»

- «Я – чемпіон читання!» (аналіз читацьких формулярів) 1-11кл.

- Конкурс «Моя закладка найкраща»

- Бібліофреш- «Книжкові новини для кожної дитини ».

- Рейд-перевірка «У кого підручнику краще живеться?»

- Бюро добрих послуг: «Ремонтуймо книжку разом»

- Фотомарофон «Моя сім’я, книжка і я!»

- Територія творчості «Читай!, Малюй, Вигадуй!»,«У книжковім дивосвіті виростають творчі діти» (майстер-класи)

- Голосне читання «Що буває, коли казка оживає »

- Ігра-подорож- «Запрошуємо в Казкоград і дівчаток і хлоп’ят » , до дня народження великих казкарей Г.Х.Андерсена та К.І. Чуковського.

Тиждень дитячого читання видався цікавим та насиченим: діти із задоволенням приймали участь у різноманітних вікторинах, конкурсах, переглядали мультфільми та цікаві, пізнавальні електронні презентації, малювали та розфарбовували малюнки до казок, створювали мініпроєкти підготовлені вчителями та бібліотекарем.

Тиждень дитячого читання закінчився і шкільна бібліотека чекає на юних відвідувачів, щоб знову відправитись у нові, цікаві та захоплюючі подорожі по безмежній Книжковій країні, де кожен читач відчує себе бажаним гостем.

Бібліотекар ЗЗСО Г.Г. Картелян

Кол-во просмотров: 48

Комментарии