• Вы находитесь здесь:

  • Главная
  • Новини
  • 14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

2020-12-14



14 грудня ми відзначаємо сумну дату в новітній українській історії - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.
26 квітня 1986 року на ЧАЕС сталася найбільша в історії атомної енергії аварія, яка від внутрішніх детонацій знищила 4-ий блок АЕС, і радіоактивні елементи йоду, стронцію і цезію поширилися на північну частину України, Білорусію, Прибалтику, Польщу, Швецію, Фінляндію й інші країни. З району Чорнобиля евакуйовані 175 тис. населення; кілька тижнів пізніше евакуйовані діти шкільного віку з Києва й інших населених пунктів. Чорнобильська катастрофа спричинила великі людські жертви. Чорнобиль став символом атомної небезпеки у світовому масштабі.

В Багатянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів на 14.12.-18.12.заплановані ряд заходів, присвячених ушануванню учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС. Це дистанційні виховні години (Класні керівники), онлайн фото-виставка «Чорнобильскі дзвони» (Педагог-організатор Дамаскін Ю.А.), Бібліотечна виставка літератури «Чорнобильська катастрофа : вчора, сьогодні, завтра» (бібліотекар школи Картелян Г.Г. ), Перегляд та обговорення документальних відеоматеріалів : https://www.youtube.com/watch?v=r18yiRULdPI

https://www.youtube.com/watch?v=WlqXPXtZlgc

https://www.youtube.com/watch?v=aG4-PPMSbFY

https://www.youtube.com/watch?v=eR3BvjwlK3I

Нині, ми низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді у ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Схиляємо як перед тими, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі, так і перед тими, хто засвідчував на своїх обличчях і транспарантах радість, кидаючись назустріч смерті. Бо всі вони, і ті, і ті, справді виконали свій обов'язок. Свій найвищий синівський обов'язок перед рідною землею і перед рідним народом - зупинили розповсюдження катастрофи, унеможливили її переростання у глобальний винищувальний смерч для всієї України, інших народів - сусідніх і не сусідніх. Ми всі, які живуть нині, їм безмежно вдячні.
Низький уклін усім тим, хто ліквідовував наслідки аварії на Чорнобильській атомній станції та будував об'єкт «Укриття»!

Педагог-організатор Дамаскін Ю.А.

Кол-во просмотров: 49

Комментарии