• Вы находитесь здесь:

  • Главная
  • Новини
  • День Соборності України в рідній школі

День Соборності України в рідній школі

2020-01-22

/Files/images/изображение_viber_2020-01-21_15-06-08.jpg

В Багатянській загальноосвітній школі відзначили День Соборності України. Для школярів 5-7 класів були проведені тематичні уроки національно-патріотичного спрямування: «Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг», а також вікторина «Як я знаю Україну?». Під час свята діти згадали важливий момент історичного минулого - День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти зовнішньої агресії, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України.

У шкільній бібліотеці Картелян Г.Г. була організована тематична виставка літератури «Злука.Соборність. Воля».

Класний керівник 5-Б класу Генова Н.Г. провела виховну годину «22 січня – День Соборності України. Захисник України всіх часів від скіфів і козаків до кіборгів».

Учні 10 класу підготували та обговорили презентацію «День Соборності України». В 11 класі вчителем історії Геновою Н.Г. була проведена конференція «Єднання заради Незалежності». Класний керівник Кулава Л.А. разом з 11 класом провели виховну годину «22 січня – День Соборності України», під час якого учні,взявшись за руки, декламують вірш Т.Г.Шевченка «Як умру то поховайте».

З учнями 7 класів класні керівники (Лупу А.П. та Пінтійська Н.Г.) провели історичний квест «Моя країна - єдина», оформили стіннівку та написали сенкан.

Класні керівники початкової школи провели з учнями виховні години, демонструючи презентацію «Соборна моя Україна». Учні 1-Б класу під керівництвом Переверзи М.В. виготовили аплікації «Моя Україна: Соборна,Єдина». Учні 2-Б класу (класний керівник Чілік М.П.), граючись, робили конструкції на тему «День Соборності України».

Педагог – організатор школи Дамаскін Ю.А. з учнями 8-9 класів переглянули та обговорили документальні фільми «Соборність. Виклик довжиною в століття» та «Акт злуки: відтворення історичної правди ».

Вчителями української мови були проведені диктанти «Суверенна моя Україна».

В 11 класі проведено бінарний урок з історії та української літератури на тему «Ідеї Соборності України в творах Т.Г. Шевченка».

Учнівське самоврядування (кер. Дамаскін Ю.А.) на чолі з президентом школи Веліковою М. оформили яскраву історичну стіннівку «День Соборності України».

Педагог – організатор Дамаскін Ю.А.

/Files/images/амчыа.jpg

/Files/images/изображение_viber_2020-01-17_19-32-04.jpg

/Files/images/изображение_viber_2020-01-22_16-07-07.jpg

Кол-во просмотров: 120

Комментарии