День довкілля

2019-04-06

Стан навколишнього середовища в Україні вважається насправді актуальним та надзвичайно важливим питанням для кожного громадянина. Через незадовільне становище довкілля, представниками української влади було прийняте рішення щороку проводити день довкілля в Україні. З метою виховання дбайливого ставлення до природи, поліпшення стану довкілля, озеленення та благоустрою рідного села, у Багатянській школі у рамках акції «За чисте довкілля» було організовано та проведено наступні заходи: «День Землі», «Всесвітній день води», «Годівничка», «День зустрічі птахів», «День довкілля».

Класоводи та класні керівники, а також вчителі географії та біології (Плєшу Н.М., Арнаут О.М.) провели уроки та виховні години на тему «Основні антропогенні джерела забруднення навколишнього середовища».Учням розповідали про стан довкілля нашого села. Діти аналізували інформацію, висловлювали свою думку щодо поліпшення його стану.

У рамках проведення акції було здійснено генеральне прибирання території школи. Були впорядковані, приведені до належного естетичного та санітарного стану навчальні території, висаджені багаторічні кущі та квіти. В процесі озеленення території школи брали участь учні середньої, старшої школи та педагогічний колектив. Учні продемонстрували ентузіазм у роботі, небайдужість до свого навчального закладу, з відповідальністю віднеслися до поставлених перед ними завдань. Зокрема, хочеться відзначити роботу хлопців 9-го класу (Станков І., Делі С., Дамаскін І.), котрі наводили лад не тільки на своїй ділянці, а й допомагали іншим класам.

У той час, коли старші учні впорядковували територію школи, учні початкової школи займалися зустріччю та годуванням пташок. Діти разом з класними керівниками та працівниками школи розвісили в паркових зонах шпаківні та годівнички, які вони зробили разом із батьками, а колектив 4-А класу разом з класним керівником (Маджарова Т.М.) підготували і провели для учнів початкової школи свято «Пташок викликаємо до рідного краю».

Окрім території школи, учні старших класів долучились до прибирання під’їзних шляхів до села. Хочеться відзначити плідну роботу учнів 9 і 10 класів та їх класних керівників (Райлян К.А., Кулава Л.А.). Вони разом з працівниками школи та громадськістю села зібрали все сміття з узбіч та вибілили дерева. Також очистили від сміття прибережну зону озера.

День довкілля та місячник озеленення та благоустрою в нашій школі пройшов плідно і результативно. Приємно те, як відповідально поставилися до проведення даної акції учні школи. Це означає, що бесіди, виховні години вчителів не проходять безслідно, а наші діти - повноцінні і свідомі члени суспільства.

Педагог-організатор

Сербінова О.В.

Кол-во просмотров: 257

Комментарии